Siirry sisältöön
Rautalammin Pestuumarkkinat

Rautalammin Pestuumarkkinat

Rautalammin Pestuumarkkinoita on järjestetty vuodesta 1821, eli tänä vuonna on kyseessä jo 202. vuosi! Markkinoita vietetään perinteisesti syyskuun toisena viikonloppuna.

Sään suosiessa markkinavieraita on viime vuosina ollut jopa yli 15 000. Perinteinen kaupankäynti, markkinatunnelma sekä monipuolinen oheisohjelma kiinnostaa kävijöitä, ja niin nykyiset kuin jo muualle muuttaneet entiset rautalampilaiset kokevat markkinaviikonlopun tärkeäksi kohtaamisen paikaksi. Markkinaraittia värittääkin iloiset jälleennäkemiset ja kuulumisten vaihtamisen puheensorina!

Pestuumarkkinoiden nimi juontaa juurensa entisajan syysmarkkinoista, joissa pestattiin eli palkattiin uutta palvelusväkeä maatilojen rivistöihin. Lue lisää mielenkiintoisesta historiasta täältä.

Pestuumarkkinoiden yhteydessä ympäri kyläkeskustaa sekä Rautalammin pitäjää on lukuisia oheistapahtumia, joita yleensä järjestävät eri yhdistykset. Mukana ovat tänä vuonna ainakin:

  • Alakoululaisten Pikku-Pestuut

  • Jalkapallon paikallisottelu

  • Masinistiin Kulttuurj`päevät, Pestuuajot sekä rompetori (järj. Sisä-Savon Mobilistit ry)

  • Pestuurock (Rautalammin Rockmuusikot ry)

  • Raittisoittokisa (Rautalammin Rockmuusikot ry)

  • Konekabaree (järj. Traktoriystäväinseura Puimahyppääjät ry)

Teemme Pestuumarkkinoita positiivisella otteella yhteistyönä tuoden jotain uutta mutta säilyttäen myös vanhaa ja tuttua. Pestuumarkkinoiden ohjelman näet Ohjelma-sivulla.