Siirry sisältöön
Suonenjoen ladut
[]

Suonenjoen hiihtoladut

Latuverkosto on valaistu ja monipuolinen. Latuverkostosta löytyvät ykkösen, kolmosen, vitosen ja kympin lenkit. Pidempiä hiihtoretkiä haluavien kannattaa pistäytyä vaikkapa Saunaniemessä. Lisäksi kannattaa hyödyntää yhdyslatuja Iisvedelle, Käpylään, Vanhamäelle ja Kolmisoppeen. Levähtää voi laavulla.

Valot sammuvat klo 21 tai kun pakkanen laskee alle -25 °C.

Onkilammen vapaa-ajan keskuksen yhteydessä on myös valaistu 3 kilometrin reitti.
Palolammelle voi hiihtää niin sanottua suon puolta kahteen suuntaan, mutta reitti Metsäntutkimuslaitoksen kautta on yksisuuntainen. Jatkoreitti Kukkuralle ja Saunaniemeen on kaksisuuntainen. Reitit ovat normaalikuntoiselle helposti hiihdettäviä. Onkilammen kilpaurat tarjoavat haastetta kovakuntoisellekin ulkoilijalle.

Onkilammen läheisyydessä ja Vanhamäen hyvinvointikeskuksella on koiraladut, joille hiihtäjällä on lupa ottaa koira ulkoilukaveriksi. Onkilammen koiraladulle pääsee Ampumaradantien ja Onkilammentien risteyksestä. Vanhamäen koiraladulle kätevintä on lähteä Vanhamäen hyvinvointikeskuksen pihasta. Onkilammen Latumaja palvelee ulkoilijoita hiihtokaudella, samoin Vanhamäellä Aina-auki-kahvila palvelee nimensä mukaisesti vaikka ympäri vuorokauden.

Lintharjun alueelta löytyy kaikkiaan viisi laavua: Alaparkin, Palolammen ja Kukkuran laavut sekä Onkilammen ala- ja ylälaavut. Kaupunki hoitaa laavujen puuhuollon.

Alueelle saavuttaessa auto kannattaa jättää keskustan tuntumasta löytyvän Suonenjoen jäähallin alaparkkiin. Mahdollista on lähteä liikkeelle myös Onkilammelta, jossa sijaitsee toinen ulkoilualueen parkkipaikoista.

Ajankohtaisen latutilanteen löydät Suonenjoen liikuntapaikkojen ilmoitustaululta

Retkipaikka.fi: Savon kaunein latu

Lintharjun latureitistö. Suurenna kuva klikkaamalla.