Siirry sisältöön
Suonenjoen Mansikkakarnevaalit

Suonenjoen Mansikkakarnevaalit 12.-13.7.2024

Suonenjoen Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen vanhimmista kesätapahtumista. Ensimmäiset karnevaalit järjestettiin jo vuonna 1970. Paikkakuntalaisten lisäksi Mansikkakarnevaalit ovat alusta alkaen koonneet mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita ympäri Suomea Suonenjoelle. Viime vuosina ulkomaalaisten vieraiden osuus on lisääntynyt poimijatyövoiman kansainvälistyessä.

Karnevaalikulkue kerää Suonenjoen katujen varsille vuosi vuodelta sankan yleisön. Iloisen karnevaalitunnelman takaavat alueen marjanviljelijöiden, yritysten ja järjestöjen mielikuvitukselliset kulkueosastot. Muita vuosittain toistuvia elementtejä karnevaaleilla ovat Vuoden mansikkaisännän valinta sekä Mansikkatytön kruunaus. Myös mansikansyönnin SM-kisat ovat jokavuotinen perinne.

Maksutonta, koko perheen MansikkaLauantai-tapahtumaa vietetään lauantaina 13.7.2024. Tapahtuma järjestetään Suonenjoen Mansikkakarnevaalien festarialueella. Tänä kesänä päivää vietetään viidakkotunnelmissa ja lavalla tullaan näkemään Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu ja Mölyapinat.

Torimyyjillä on vuosittain ollut erinomainen tilaisuus tarjota tuotteitaan karnevaalien markkinatorilla.

Tervetuloa juhlimaan Suonenjoen mansikkaa!

Lisätiedot: www.mansikkakarnevaalit.fi