Siirry sisältöön

Desing & Taide Suonenjoki-tapahtuma 3.7.-26.7.2024  tuo heinäkuussa Suonenjoen Kellarikalleriaan monialaisen designin ja taiteen myyntinäyttelyn. Tapahtuma esittelee paikallisia huippukäsityöläisiä ja kansainvälisesti tunnustettuja muotoilijoita, joilla on juuret tukevasti Savossa.

Näyttelyssä mukana:

 • Lasitaiteilija-muotoilija Sini Majuri: Kansainvälisesti tunnettu taiteilija, joka on erikoistunut työssään suupuhallettuun lasiin. Suonenjoella syntyneen Majurin veistoksia on nähty yli 80:ssä kansainvälisessä näyttelyssä Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa.

 • Puukkoseppämestari Pekka Tuominen (Pekka Tuominen Custom Knives): Huippuunsa vietyä käsityöosaamista näyttelyssä edustaa useita SM-mitaleita puukonvalmistuksessa pokannut ja kansainvälisesti arvostettu puukkomestari Pekka Tuominen, joka valmistaa puukkoja pääasiassa tilaustyönä Keiteleellä.

 • Yrittäjä Niilo Kalsi ja muotoilija Heidi Harmanen (Opilion Oy): Viehättävältä Suonenjoen Kolikkoinmäeltä ponnistavan Opilionin skandinaavisuutta henkivät huonekalut ovat syntyneet rakkaudesta puuhun ja puhtaaseen luontoon. Opilion yhdistää selkeyden, ajattomuuden ja käytännöllisyyden ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Uudelleen koottavat kalusteet tuovat iloa niin koteihin, kouluihin kuin julkisiin tiloihin.

 • Kuvataiteilija Eeva Mölkänen (Taidepalvelut Eepu): Monipuolisesti eri tekniikoita hyödyntävä Mölkänen tekee taulujen lisäksi myös kuvituksia ja seinämaalauksia. Hän on mm. maalannut KYS:n lastenneurologian yksikköön seinämaalauksia.

 • Muotoilija Tanja Nisu (Sutina Ky): Keramiikkaa, kuvituksia ja graafista suunnittelua tekevä suonenjokelaistunut Tanja Nisu saa inspiraationsa taideteoksiin ympäröivästä luonnosta. Orgaaniset muodot ja luonnonmateriaalit ovat läsnä suurimmassa osassa teoksia.

 • Soitinrakentaja Jouni Kurki (Leppävirran soitinverstas): Akustisia kielisoittimia valmistava Kurki valmistaa korkealuokkaisia käsintehtyjä pien- ja keskikokoisia kanteleita myyntiin. Suuremmat soittimet ovat yksittäiskappaleita tai tilaustöitä.

 • Korutaiteilija Tarja Hietala inspiroituu kauneudesta, luonnosta ja luonnonmateriaaleista. Neuloosikorumalliston pääosassa ovat minilankakerät, joiden vyötteistä löytyy käsityöharrastajille osuvia mietteitä. Savikorumallistossa on luonnonsavesta muotoiltuja ja akryyliväreillä maalattuja luonnon ihmeitä, esim. sieniä ja kasveja.

 • Pukusuunnittelija Tuula Rossin takit ovat päässeet kansainvälisten muotilehtien kuten Ellen, Cosmopolitanin, Glamourin ja Harper's Bazaarin sivuille. BELIEVE by tuula rossi on "Ainutlaatuinen ja ylellinen takkimallisto, joka on suunniteltu ajanmukaiselle ja muodikkaalle naiselle koosta riippumatta. Se tarjoaa pukeutumisen luksusta: täydellistä istuvuutta, modernia naisellisuutta ja ajatonta tyylikkyyttä."

 • Tytti Porvari Design on pieni yhden hengen innovatiivinen jalkine- ja tekstiilialan yritys, joka suunnittelee ja valmistaa tuotteita pääosin nahasta sekä kierrätysmateriaaleista. Tytti Porvari valmistaa omaa piensarjaa, jalkineista laukkuihin ja koirien tuotteisiin sekä sisustustekstiileihin. Hän tekee myös mittatilaustöitä, sekä yrityksille tuotesuunnittelua prototyyppeineen.

 • Käsityö- ja mainostoimistoyrittäjä Hanna Valkonen (Uniikkitarina) painaa käsin muun muassa tyynyliinoja ja kasseja sekä suunnittelee pienimuotoisesti myös kortteja ja painotuotteita.

 • Kuvataiteilija Katja Vikla (Vikla Design)