Laavuäänestys

Äänestä kaunein laavu!

Mikä Savon Villin Lännen laavuista on sinun suosikkisi? Tutustu laavuihin ja äänestä kauneinta 30.6.2022 mennessä! Äänestäneiden kesken arvotaan kahden hengen majoitusviikonloppu voittajalaavun sijaintikunnassa.  

Lossisaaren laavu, eteläpuoli

Sininentie 205, Keitele

Lossisaaren vapaa-ajan alueen 1.6 km reitin varrella on kaksi laavua. Eteläpuolen laavu on parkkipaikalta 300 metrin päässä.

Laavuilta löytyy polttopuita sekä makkaranpaistomahdollisuus nuotiolla.

Muuhun vapaa-ajan viettoon Lossisaaressa on tenniskenttä, frisbeegolfrata ja ulkokuntoilulaitteita. Uimarannassa on hyppytorni sekä beach wolley kenttä.

Veneellä saavuttaessa vierasvenelaituriin Lossisaaren palvelut ovat käden ulottuvilla ja koirillekin on oma uimaranta saaren pohjoispuolella.

Kesälahden laavu

Urkin polun varrella, Pielavesi

Kesälahden laavu sijaitsee upeissa Löytynjärven maisemissa Urkin polun varrella. Kesällä laavun läheisyyteen pääsee autolla (n. 300 m).

Laavulla on tulipaikka ja uusia portaita pitkin liiteristä pääsee hakemaan puita. Laavun kunnossapito on ympärivuotista, laavua ylläpitää Pielaveden kunta.

Vuori-Kalajan laavu

Törmälän metsätie 136, Rautalampi

Vuori-Kalajan laavu sijaitsee kilometrin päässä Kalajan retkeilyreitin parkkipaikalta, kirkasvetisen Kalajanlammen rannalla. Laavu itsessään on näkemisen arvoinen taideteos. Se on tehty kauniista puupaanuista. Esteettömälle kotalaavulle johtavat kauniit pitkospuut.

Laavun viereltä löytyy myös erillinen nuotiopaikka, kuivakäymälät, puuvaja, uimalaituri ja vene.

Laavulle patikoinnin voi aloittaa myös Törmälän loma- ja kurssikeskuksesta (Konnekoskentie 522, Rautalampi). Törmälästä voit hankkia kesäaikaan mukaasi myös retkieväitä tai lounastaa tai käydä kahvilla retken päätteeksi. Törmälä tarjoaa myös majoituspalveluja retkeilijöille ja lomailijoille, puh. 040 558 2439.

Palolammen laavu

Suonenjoella, Lintharjun luontopolun yhdyspolun varrella. Onkilammen parkkipaikalta noin 1.5 km.

Lintharjun luonnonsuojelualueella sijaitseva laavu on komeiden harjujen ympäröimä. Laavu sijaitsee Palolammen rannalla ja sinne johtavat lyhyet pitkospuut.

Retkeilijöiden käytössä on huussi ja puuliiteri.

Luonnonvarakeskuksen piha-alueelta laavulle on noin 1 km hyväkuntoisia polkuja ja latupohjaa. Laavu on hyvä levähdyspaikka myös Lintharjun maastopyöräreitistöllä kulkeville.

Hellepolun laavu

Sininentie 1084, Tervo

Hellepolun luontopolun varressa, Pohjalammen rannalla, noin 500 m matkan päässä Sinisentien lähtöpaikalta kylän suuntaan.

Laavulla on tulipaikka ja puita.

Pohjalampi on parhaimmillaan vesi- ja rantalintujen pesimäympäristönä sekä muuttoaikoina muuttolintujen levähdyspaikkana.

Takarauhasen laavu

Vesanto

Takarauhasen laavu sijaitsee Hämeenjärven rannalla. Laavu on Sisä-Savon retkeilyreitin yhdysreitin varrella Vesannon keskustasta Patoveden kierrokselle.

Tunnelmallinen nuotiopaikka polttopuineen.